Utmaningarna med att tillverka mikrolägenheter

Utmaningarna med att tillverka mikrolägenheter

Utmaningarna med att tillverka mikrolägenheter


Modulär konstruktion är en teknik där vi skapar komplexa strukturer från prefabricerade moduler. Det är ofta en utmaning att kombinera ihop flera moduler till en hel lägenhet eller byggnad. När det gäller mikrolägenheter kan en hel lägenhet däremot få plats i en enda modul.

En ny mikrolägenhetsbyggnad i Järfälla, Sverige

Att utforma mikrolägenheter är en uppgift som utmanar vår förmåga att skapa funktionella och kostnadseffektiva lösningar. Det är dessutom en utmaning att kombinera ihop ett stort antal oberoende enheter till en fungerande helhet.

Idag står vi inför utmaningen att skapa en lägenhetsbyggnad som består av 92 lägenheter, som alla är 24 kvadratmeter stora. Förutom lägenheterna kommer vi att designa alla de funktioner som kombinerar byggnaden till en helhet: central ventilation, centralvärme osv.

Vi kommer att tillverka projektet i samarbete med den mycket erfarna byggentreprenören Gärahovs Bygg AB samt den lokala och kommersiella fastighetsförvaltningsgruppen Caracol Fastighets AB.

Mikrolägenheter – alla fastighetsinvesterares favorit

Mikrolägenheter är i allmänhet några av de billigaste lägenheterna på marknaden och detta gör att de är en attraktiv möjlighet för fastighetsutvecklare – både nyblivna men även erfarna. Om du är intresserad av fastigheter är detta en bra utgångspunkt som passar för både för kort- och långtidsuthyrning.

Men för tillverkare och utvecklare innebär de en trevlig utmaning: hur får man plats med alla nödvändigheter i ett mysigt och bekvämt hem på en så liten yta? Svaret är smart design.

Hur maximerar man ett litet utrymme?

Mikrolägenheter är i huvudsak en kompromiss. Varje möbel måste vara kompakt eller ha flera syften. Detta har fått designers att bli extra kreativa och under de senaste åren har möbeldesigners kommit med många smarta möbler som är flerfunktionella eller otroligt kompakta och kan flyttas undan.

Men för designers handlar det enbart om planlösning och logistik. Vi måste komma på vilken som är den mest logiska och bekväma platsen för varje funktion så att de boende inte saknar något som de skulle ha haft i en större lägenhet.

Kunskap om slutkunderna och nära samarbete med kunden hjälper oss att övervinna dessa hinder och skapa välanpassade boendeytor.

Hög kvalitet och uppfyllda riktlinjer

Även om mikrolägenheter får oss att söka efter nya lösningar måste allt vara i enlighet med lokala byggnormer och uppfylla riktlinjerna för brandsäkerhet. Därför har vi implementerat ISO-processhanteringsstandarder och strikt kvalitetskontroll, som även hjälper oss att problemfritt överlåta de fastigheter vi tillverkat.

Är du intresserad av mikrolägenheter eller andra modulbyggnader? Kontakta oss så att vi kan diskutera och förverkliga ditt nästkommande projekt!

Privacy Policy