Sju sanningar om modern modulär konstruktion

Sju sanningar om modern modulär konstruktion

Sju sanningar om modern modulär konstruktion


Modulär konstruktion är ett snyggt och modernt sätt att bygga. Hotell, lägenhetskomplex, skolor, studentboenden – du kan fantisera om det, vi kan bygga det. Enkel konstruktionsmetod som är miljövänlig och energieffektiv. Tidigare när man hörde talas om “modulbyggnader” kom man ofta att tänka på ett område med gamla slitna hus och det var förknippat med en fattig livsstil. Men inte längre!

Den modulära konstruktionsverksamheten blomstrar!

Under de senaste fem åren har den modulära konstruktionsverksamheten i USA fördubblats och blivit en bransch med en omsättning på 8 miljarder dollar. En ytterligare ökning förväntas inom hälso- och sjukvården, industrin, utbildning samt flerfamiljshus. Modulär konstruktion anses vara det snabbaste, säkraste, effektivaste, miljövänligaste och est högkvalitativa sättet att bygga på. Det är ett enklare och snabbare sätt för inkomstinbringande byggnader – ju tidigare ägaren kan börja ta in hyra desto bättre.

Kvaliteten blir inte lidande av hastigheten

Modulbyggnader konstrueras i en fabrik, vilket gör att byggprocessen blir enklare och snabbare – hus kan byggas på några veckor istället för månader – delvis eftersom det inte kan uppstå några väderberoende förseningar. Bara för att den här byggnadsmetoden är snabbare än att bygga på plats innebär det inte att den är av lägre kvalitet. Cirka 15-20 % mindre byggnadsramsmaterial används i sådana byggnader som byggs på plats jämfört med liknande modulbyggnader, eftersom modulbyggnaderna är utformade till att klara av transport till byggplatsen.

Alla modulbyggnader ser inte likadana ut

Många tror att alla modulbyggnader ser likadana ut, men det är inte alls sant.

Modulbyggnader kan skilja sig åt både vad gäller form och storlek. De finns oändligt många designalternativ och de kan anpassas efter din smak och dina behov. De finns modulbyggnader som är moderna, nutida eller till och med i vintagestil.

Modulär konstruktion kan användas för att skapa vilken struktur som helst, allt från ett litet familjehus till ett flerfamiljshus för flera miljoner. Förutom hus finns det sjukhus, lägenhetskomplex, hotell, skolor och till och med skyskrapor som har byggts med modulär konstruktion.

Fördelar med prefabskonstruktion jämfört med byggnation på plats

En vanlig missuppfattning är att modulära konstruktioner inte är strukturellt stabila. Men som nämnts ovan måste modulbyggnader klara av att transporteras till byggplatsen. De är utformade att klara extrema väderförhållanden som stormar och orkaner – fogarna är limförstärkta och skruvar används istället för spikar.

Enligt FEMA (The Federal Emergency Management Agency) klarade sig modulbyggnader bättre i orkanen Andrew i Florida (2012) jämfört med andra konstruktioner. Modulära bostäder anses vara mer motståndskraftiga och stabilare än bostäder som byggts på plats.

Kvalitet tillsammans med besparingar

Vanligtvis kan man spara pengar med prefabsbyggnader. Eftersom byggtiden är kortare kan byggnaden vara klar på några veckor istället för månader. När man till exempel bygger ett hotell eller ett lägenhetskomplex är tiden avgörande – ju snabbare byggnaderna står klara, desto snabbare kan man börja tjäna pengar.

Alla inspektioner genomförs av en tredjepartsinspektör för varje konstruktionsfas och när byggnaden monteras har alla inspektioner genomförts. Modulbyggnader är vanligtvis mycket mer energieffektiva och minskar månadsutgifterna.

Men det är viktigt att tänka på att kostnaderna för elektriska arbeten, VVS-arbeten och ventilationsarbeten oftast inte innefattas i det initiala priset. Slutkostnaden kan bli 20 % högre än byggbolagets offert. Men det är fortfarande billigare än hus som byggs på plats.

Ett miljövänligt sätt att bygga

Modulära konstruktioner är 100 % återvinningsbara. Nästan alla modulbyggnader består av metall, glas och trä som har återvunnits. Eftersom byggnaderna konstrueras i en fabrik och sedan transporteras och installeras på plats minskas dessutom bullernivån. Avfall minimeras genom att eventuellt bortkapade material och överskottsmaterial återanvänds i framtida projekt.

Prefabricerade konstruktionstekniker är över 100 år gamla!

Ett av de tidigaste prefabshemmen marknadsfördes som ett ”modernt hem” med 400 olika designer att välja mellan. Det var ett förbyggt postorderpaket från Sears och Roebuck Co, som liknade dagens modulbyggnader men som köparen själv måste montera. Paketet innefattade alla byggnadsmaterial med en detaljerad bruksanvisning.

Varför välja oss?

Astel Modular har varit verksam i den modulära konstruktionsbranschen i över 20 år. Vi designar och tillverkar energieffektiva prefabricerade modulhus med modern arkitektur. Vi anses vara en stabil men samtidigt flexibel partner som har goda kundrelationer. Vi har byggt studentboenden, hyreshus, sociala byggnader och mycket mycket mer.

Kontakta oss på info@astelmodular.com för mer information.

Privacy Policy