Portfölj

Skogsgläntan, Karlskrona

I samarbete med det svenska bostadsbolaget Norrterna producerar vi ett lägenhetsbyggnadsprojekt som är en bra balans mellan hållbar byggnadskonstruktion och hög kvalitet.

Stora fönster, öppna planlösningar och naturligt trä gör att projektet passar vackert in i omgivningen och gör det till ett fantastiskt ställe att spendera tid tillsammans med vänner och familj.

Målet med projektet är att erbjuda lyxiga bostäder till ett rimligt pris, som gör dem åtkomliga för alla.

Ett annat lägenhetsbyggnadsprojekt som görs i samarbete med AB Stockholmshem är Grimstaprojektet, som är utformat för att ge bästa möjliga funktionalitet på en begränsad yta.

Projektet består av en byggnad med tre våningar och en med fyra våningar och har över 4 000 kvadratmeter boyta. Projektet planeras avslutas under våren och sommaren 2020.

Nya modulära lägenhetsbyggnader i Stockholm

Astel Modular har ingått ett avtal med Andersson Company Byggnads AB för att producera nya lägenhetsbyggnader i Stockholmsområdet. Planeringsarbetet har påbörjats och arbetet kommer att genomföras under 2020. Projektets totala volym är 5 500 m2 och består av två byggnader.

De nya lägenheterna uppfyller Silvernivån för certifieringen Miljöbyggnad. Det är ett bevis på att fastighetsutvecklaren, tillverkaren och byggföretaget är engagerade i att lösa miljöproblem och bryr sig om byggnadens boendemiljö och dess boende.

Vårt nästa steg på den norska marknaden är ett nytt modulärt lägenhetsprojekt i Harstad, Norge. Projektet består av fem byggnader, som var och en har en bostadsyta på cirka 1000 m2. Vi börjar arbetet med den första lägenhetsbyggnaden och arbetet kommer antagligen pågå under 2019-2021.

Målet med projektet är att skapa lyxiga bostäder samtidigt som kostnaderna för byggarbetet hålls nere. Detta utan att kompromissa med byggnadernas integritet och för att kunna skapa en lyxigare inredning.

Icon Kristalli Ilves

Astel Modular ska börja tillverka ett av de största  lägenhetsbyggnadsprojekten i Finland, vilket kommer att byggas av prefabricerade moduler med träregelstomme. Astel Modular är projektets huvudentreprenör – det är första gången en baltisk modulär husfabrik leder ett projekt av denna skala i Finland.

Projektet består av 300 lägenheter i nio modulära lägenhetsbyggnader, fyra våningar höga. Projektets totala yta är 12 030 m2 och kommer att byggas under 2019 och 2020 och erbjuda en modern boendemiljö med vacker arkitektur till många familjer.

Under 2018 tillverkade och installerade Astel Modular en ny modulär lägenhetsbyggnad i Vällingbyområdet i Stockholm. Byggnaden beställdes för att komma ett steg närmre att uppnå stadens bostadsmål och Stockholm stad gjorde en större investering för att slutföra projektet inom den fastställda tidsramen.

Platinanprojektet har 3 våningar med en total yta på 3 600 m2. Huset har 41 två- till trerumslägenheter och även en integrerad hiss och kontor med mötesrum. Astel Modular genomförde projektet som en nyckelfärdig lösning – byggnaden var klar för inflyttning direkt efter installationsarbetena avslutats.

Bony Kästa

Under 2019 kommer Astel att slutföra ett projekt med tre lägenhetsbyggnader i Huddinge. Husen innehåller totalt 59 lägenheter, med en total yta på 2 285 m2.

Installationsarbetena planeras vara färdiga till hösten 2019.

Under 2019 tar sig Astel in på den norska modulbyggnadsmarknaden med tre nya projekt. Det första är en lägenhetsbyggnad med totalt 52 nya lägenheter. Lägenhetsbyggnaden är konstruerad i syfte att tillhandahålla boende för de som arbetar på skidresorten.
Förutom lägenheter har byggnaderna även ett gemensamt utrymme med kök, tvättstuga, gym och andra fritidsanläggningar. Projektet färdigställs som en nyckelfärdig lösning.

Nya modulära lägenhetsbyggnader i Stockholm, Södermalm

Södermalms kommun beställde nya lägenhetsbyggnader för att integrera nya invånare som kommer till området och behöver någonstans att bo. De 22 hyresrätterna är byggda som nyckelfärdiga lösningar. Astel Modular har även byggt grunden.

Den modulära lägenhetsbyggnaden är byggd enligt högsta brandsäkerhetsstandard och har ett hisschakt av betong som har integrerats i de prefabricerade trämodulerna.

Svedjaren är ett pågående projekt 2019 som beräknas vara klart under det första halvåret. Projektet består av fyra byggnader, två av dem är tvåvåningsbyggnader och de andra två modulära lägenhetsbyggnader med fyra våningar.

Byggnadens totala yta är 3 250 m2 och är uppdelad på femtio två- till trerumslägenheter, men även kontor och mötesrum. Varje våning har sin egen tvättstugemodul för kollektiv användning.

Fasaderna är täckta med olika toner av fasadskivor av typ cembrit. De modulära lägenhetsbyggnaderna skapar en lugn innergård med grönska och asfalterade gångar som förbinder byggnaderna.

Modulära hyresrätter i Stockholm, Frösunda. 2017 slutförde Astel Modular ett projekt med 60 lägenheter som en nyckelfärdig lösning. Utmaningen låg i att bygga de modulära konstruktionerna så att de tål den höga ljudvolym som omgivande trafik orsakar. Vi byggde speciella väggkonstruktioner och använde fönster och dörrar med högre ljudmotstånd för att få ner ljudnivån.

Modulära lägenhetsbyggnader i Danderyd, Stockholm

Den första delen av projektets två delar slutfördes i november 2017. Astel Modular byggde 4 modulära lägenhetsbyggnader som bestod av totalt 51 lägenheter. Vi tog över arbetet när grunden var klar och byggde en nyckelfärdig lösning. De modulära byggnaderna innehåller hyresrätter som erbjuder en snabb och flexibel lösning för kort- och långsiktigt boende.

I januari 2017 avslutade Astel Modular ett projekt som bestod av 112 nyckelfärdiga lägenheter i Solna, Stockholm. Hyresrätterna konstruerades av prefabricerade moduler. Vi byggde rumsmodulerna i vår estniska husfabrik och transporterade dem till Sverige för snabb installation på plats

En av de mest extrema installationerna av modulära par och radhus. I januari 2017 slutförde vi installationen av modulbyggnader i Hudiksvall. Väderförhållandena satte konstruktionen och arbetslaget på prov – temperaturen låg på under 20 minusgrader och det var över 1 meter snö. Husen färdigställdes som nyckelfärdiga lösningar.

Hyresrätter i Danderyd, Stockholm

I slutet av maj 2018 slutförde Astel Modular ett projekt som består av totalt 4 hus och 51 lägenheter. Hyresrätterna ligger i Danderyd, i Stockholms utkant och är den andra delen av Danderyds modulära projekt (den första delen slutfördes i november 2017). Astel Modular slutförde arbetet som en nyckelfärdig lösning från grunden och upp.

Konstruktion av ett komplex i Frankrike

En kund från Frankrike ville beställa två studentbyggnader med 48 rum från vår produktionsenhet. Vi designade och tillverkade 96 fabriksfärdiga och möblerade rumselement till enskilda studentrum.

Konstruktion av modulära privata hus i Tyskland
Modulär tvåvåningshustillverkning, transport och konstruktion för en privat kund i Frankfurt, Tyskland. Huset monterades på en dag, med start på morgonen och alla sex moduler var installerade på kvällen.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Konstruktion av ett radhus med 8 lägenheter i Tuusula, Finland
Kunden beställde en sommarstuga i Finland. Vi tillverkade huset av väggelement i vår fabrik i Viljandi och installerade det på plats. Vi tillhandahöll tillverkningen av väggelement, transport, installation och visst konstruktionsarbete.

Restaurang i Vasa
Kunden beställde väggelement och takstolar tillsammans med installationen.

Paide familjehus, Estland – ett samarbetsprojekt mellan Estland och Schweiz
Ett familjehus i Paide som på uppdrag av Socialdepartementet byggdes i samarbetsprojektet mellan Estland och Schweiz. Huset använder utrymmet effektivt – 132 m2 nettoyta rymmer 5 sovrum, ett kök-vardagsrum och flera förrådsutrymmen, vilket ger en bekväm livsmiljö för upp till tio personer. Genomtänkta tekniska lösningar håller husets underhållskostnader så låga som möjligt. Installationen av modulerna på den färdiga grunden genomfördes under en dag.
Privacy Policy