Nyckelfärdiga modulhus – det handlar bara om att flytta in

Nyckelfärdiga modulhus – det handlar bara om att flytta in

Nyckelfärdiga modulhus - det handlar bara om att flytta in


Under årens gång har fler och fler fastighetsutvecklare, husfabriker och byggföretag börjat erbjuda byggnader som nyckelfärdiga lösningar. En nyckelfärdig byggnad är en komplett lösning som när den överlämnas till kunden omedelbart är redo för inflyttning. Det innebär även att allt som sker under själva byggprocessen är byggnadsföretagets eller husfabrikens ansvar, vilket minskar riskerna för slutkunden. Medan privata bostadsägare oftast föredrar en designa-och-bygg-strategi som gör att de kan ge mer input i byggprocessen, är nyckelfärdiga lösningar bättre för företagskunder och vid stora projekt. Att para ihop nyckelfärdiga lösningar med en husfabrik är perfekt – då kan vi färdigställa rummen i fabriken och transportera dem till byggarbetsplatsen för snabb installation och problemfri överlåtelse. Hur gör vi det?

Nyckelfärdiga lösningar vid modulär konstruktion 

Genom att tillverka nyckelfärdiga modulhus kan Astel Modular slutföra kundernas projekt 30-50 % snabbare än vad det skulle ta att bygga en byggnad enligt samma specifikationer på byggarbetsplatsen. Hur är det möjligt?

Först och främst förenklar den modulära konstruktionen logistiken. Vi har partnerskapsavtal med våra leverantörer för att garantera ett kontinuerligt flöde av högkvalitativa material till våra fabriker, vilka ligger i lättillgängliga områden utanför de större städerna. Föreställ dig en lastbil full med timmer, ull eller kakel på väg till en byggarbetsplats inne i stan på högtrafikerade och trånga gator. Förseningar är oundvikliga. Modulär konstruktion gör att vi kan undvika all irriterande logistik, vilket i sin tur innebär att allt finns tillgängligt när det behövs. Detta banar väg för rumsmodulernas smidiga byggprocess, från början till slut.

Vårt mål är att slutföra upp till 95 % av byggnadsarbetet i fabriken Eftersom modulen i sig är en helt färdig struktur är det möjligt att genomföra följande arbeten i fabriken:

 • Montera inredning och sätta kakel
 • Lägga golv
 • Montera möbler, armaturer, badrumsutrustning och apparater
 • Dra rör- och elledningar

Optimering är nyckeln till att vi slutför våra projekt snabbt!

Hur är det möjligt att slutföra en byggnad i en fabrik och uppnå ett högkvalitativt slutresultat?

Detta är en naturlig fråga eftersom modulerna faktiskt inte monteras ihop och bildar en färdig struktur förrän de transporteras till byggarbetsplatsen. De måste också tåla att hävas upp på lastbilar, transporteras på vägar, lastas på fartyg, ytterligare lastning på lastbil och vägtransport och slutligen installation på grunden. Detta är en hel del slitage för en helt färdig struktur med kakel, möbler, armaturer och badrumsutrustning. Hur kan vi garantera hög kvalitet på de färdiga byggnaderna?

Modulhusfabriker är magiska ställen. I anläggningens kontrollerade miljö uppstår inga väderberoende förseningar, arbetsstyrkan är mycket specialiserad och de prefabricerade modulerna testas noggrant för att uppfylla högsta kvalitetsstandarder – faktiskt samma standarder som gäller för byggnader som byggs på plats. Eftersom miljön i fabriken övervakas och loggas och regelbundna tester utförs på modulerna klarar vi kontrollerna med glans.

Vi är certifierande enligt ISO 9001 och ISO 14001 för utformning och tillverkning av modulära byggnader och några av våra standardtest på fabriken är:

 • Fuktkontroller av råmaterial och byggnadsstrukturer före paketering, fuktkontroller före byggnadsarbeten på plats. Vi kontrollerar råvarornas dokumentation vid inköp, för att säkerställa att alla material är CE-certifierade, testade och godkända.
 • Intern klimatkontroll av produktionsanläggningarna (temperatur och fuktighet), vilket loggas under hela byggprocessen
 • Lufttäthetstester (genomförs vanligtvis på 10 % av modulerna).
 • Ljudisoleringstester
 • Luftflödestester
 • Tester av avloppssystemet med videofilmer
 • Tester av elektronik och ledningar, inklusive elektriska apparater, lampor och uttag.
 • Trycktester av vatten- och värmeledningar i enlighet med protokoll.

Vad innebär en nyckelfärdig lösning för våra kunder?

Eftersom vi kan uppnå en nyckelfärdig nivå i vår fabrik kan våra byggnader monteras på plats inom några dagar med minimala störningar på miljön. Detta innebär att platsens grannar inte behöver stå ut med högljudd konstruktion i månader, att fotavtrycket på omgivningen blir minimalt, att knappt något avfall måste slängas och att mindre trädgårdsanläggning behövs göras efter byggnationen. Det är billigare än att bygga på plats och går snabbare att färdigställa, vilket innebär snabb inflyttning och snabb avkastning på investeringen. Det kan innebära stora besparingar för en företagskund för samma eller till och med högre kvalitetsnivå.

Är det dags för ditt företag att prova modulär konstruktion?

Nyckelfärdiga modulbyggnader är framtiden för hotellbranschen, fastighetsutvecklare och lokala myndigheter. Astel Modulars primära marknad har hittills varit Sverige, där många olika typer av nyckelfärdiga modulbyggnader har monterats i Stockholmsområdet. Titta närmre på projekten i vår portfölj här.

Kanske är det dags för ditt företag att prova modulär konstruktion. När planerar du att bygga nästa projekt? Kontakta oss ​​så att vi kan diskutera vilka de modulära fördelarna skulle vara för dig.

Privacy Policy