Nya projekt 2021 – planer och framsteg

Nya projekt 2021 – planer och framsteg

Nya projekt 2021 – planer och framsteg


Början på året 2021 har varit tuff för alla med tanke på restriktionerna i hela Europa och att livet i isolering fortsätter. Priserna på byggmaterial har dessutom klättrat till nya höjder vilket gör det ännu svårare att behålla konkurrenskraften på byggmarknaden.

Men med det sagt så är vi glada över och tacksamma för nya partnerskap och projekt som håller oss upptagna under de kommande månaderna medan vi inleder och slutför flera stora bostadsprojekt.

Nytt partnerskap för ett bostadsprojekt i Riksten

Vi har redan i några år undersökt möjligheterna till att inleda partnerskap med någon av de största fastighetsutvecklarna i Sverige. Det var först i år som vi lyckades med detta.

Nu har vi fått ett genombrott och tecknat avtal för tillverkning för ett utvecklingsprojekt med flerbostadshus i Riksten. Byggnaderna uppfyller kraven för “Miljöbyggnad Silver”.

Inom ramen för projektet tillverkar vi moduler för 52 lägenheter i två flerbostadshus. Det är ett projekt där Astel Modular kommer att bygga allt från grunden. Vi ska anlägga grundkonstruktionen, tillverka prefabmodulerna och utföra monteringen.

Tillverkningen av det första huset har redan inletts. Projektet förväntas att bli helt klart till december medan de första invånarna flyttar in under oktober. Detta är möjligt eftersom processen med modulbyggande inte är linjär utan husgrunden och lägenheterna framställs samtidigt. Så snart husgrunden är på plats kan vi börja montera helt färdiga (och inredda) moduler från våra fabriker.

Vi håller er uppdaterade om våra framsteg!

Modulerna för en ny mikrolägenhetsbyggnad är färdiga

Vi har nyligen blivit klara med tillverkningen av nya prefabmoduler för en mikrolägenhetsbyggnad i Järfälla. Byggnaden som består av 28 fabrikstillverkade moduler förväntas att bli klar i juni. Enligt planerna utförs monteringen av modulerna på en vecka.

Det är inte första gången vi har tillverkat och monterat moduler för en mikrolägenhetsbyggnad. Det är en suverän och kostnadseffektiv lösning med kort byggtid utan avkall på kvalitet.

Radhusprojekt i Järfälla är klart

Ytterligare ett projekt håller på att monteras i Järfälla och det första huset är nästan klart. Vi skrev om detta först i vårt nyhetsbrev för december och uppförandet har nu kommit en bra bit på vägen.

Den första byggnad som kommer att färdigställas är ett radhus med sju nya lägenheter. Projektet inkluderar även en byggnad med 18 lägenheter och ytterligare ett radhus med 6 lägenheter som ska monteras inom en månad.

Enligt planerna blir projektet slutfört och överlämnas i juli. Den tekniska projekteringen och planeringen inleddes i oktober 2020, så projektet är ett utmärkt exempel på hur snabbt man kan utföra ett bostadsprojekt med volym på över 2000 m2 som inkluderar 3 byggnader och över 30 lägenheter.

Om Du vill veta mer om modulbyggande eller kanske utföra Ditt nästa projekt tillsammans med oss så är Du som alltid välkommen att kontakta oss!

Privacy Policy