Det modulära lägenhetsprojektet Svedjaren är klart

Det modulära lägenhetsprojektet Svedjaren är klart

Det modulära lägenhetsprojektet Svedjaren är klart


Ett av Astel Modulars senast färdiga arbeten är ett komplex med fyra lägenhetsbyggnader i Bandhagen, Stockholm. Som vanligt tillverkade vi byggnadernas prefabricerade moduler i våra husfabriker och transporterade dem till Stockholm där de monterades.

Projektet Svedjaren påbörjades 2018 och pågick en bit in i 2019. Nu är de sista arbetena klara och byggnaderna har överlämnats till sina nya boende.

Ett storskaligt bostadsprojekt

Vi tillverkade och installerade totalt fyra byggnader som bildar en rektangel runt en lugn innergård. Två av byggnaderna har 2 våningar och de andra två har 4 våningar. Totalt tillverkade vi moduler till 50 lägenheter, men även kontor och mötesrum. Husen har tvättstugor på varje våning och fyravåningshusen har hiss. Husen är sammanlänkade i par med yttre gångstigar, men även av asfalterade vägar som går över den gröna innergården. Projektets totala yta är 3 250 m2 och byggnaderna är specialanpassade lägenhetshus.

Modulbyggnader gör det möjligt att ha olika utvändiga fasader

Även fast våra modulbyggnader har en robust trästomme är det möjligt att använda olika utvändiga fasader. Svedjaren är täckt av fasadskivor av cembrit i olika färgtoner. Projektet är praktiskt taget omöjligt att särskilja från en byggnad som har byggts på plats, och med tiden utvecklas tillverkningsmetoderna och gör det ännu svårare att se skillnaden.

Ännu ett tillägg till vår svenska projektportfölj

Den svenska marknaden har varit en bra plattform för vår verksamhet att växa på, eftersom mottagandet av våra modulära konstruktionsmetoder har blivit varmt välkommet under åren. Vår ständigt växande svenska portfölj innehåller redan ett antal projekt, men planerna för 2020 är större och ambitiösare än någonsin, med några nya spännande projekt som redan håller på att planeras och några projekt som aktivt produceras. Ta en titt på vår fullständiga portfölj HÄR.

Hur kan modulbyggnader hjälpa fastighetsutvecklarna att uppfylla sina mål?

När prisvärda bostäder blir allt viktigare blir det allt svårare för fastighetsutvecklarna att faktiskt gå med vinst utan att kompromissa med byggkvaliteten. Modulär konstruktion är verkligen något att undersöka – det möjliggör hög kvalitet och till och med exklusiva boenden till rimliga priser, på kortare tid. Kontakta oss så går vi igenom allt du behöver veta om fördelarna med modulbyggnader.

Privacy Policy