Astel Modular tar sig in på den norska marknaden med tre nya projekt i år

Astel Modular tar sig in på den norska marknaden med tre nya projekt i år

Astel Modular tar sig in på den norska marknaden med tre nya projekt i år


Efter att ha fått stor erfarenhet av den svenska och finska modulbyggnadsmarknaden, tar sig Astel nu in på den norska marknaden. Vi kommer att påbörja tre projekt under 2019 – ett på våren, ett på sommaren och ett i slutet av året.

Det första projektet är en lägenhetsbyggnad med totalt 52 lägenheter i en skidort i centrala Norge. Lägenhetsbyggnaden konstrueras i syfte att tillhandahålla långtidsboende för resortens anställda.

Förutom lägenheter har byggnaderna även gemensamhetsutrymmen med kök, gym, tvättstuga och fritidsfaciliteter. Som standardpraxis bygger Astel projektet som en nyckelfärdig lösning – vi färdigställer modulerna i fabriken som färdiga och inredda enheter. Denna lösning innefattar installationsarbeten och överlåtelse till slutkunden.

Omfattande erfarenhet på den skandinaviska marknaden

Efter att ha byggt flera nyckelfärdiga projekt för skandinaviska kunder under de senaste åren är Astel angelägna att ta sig an den norska marknaden. Detta projekt är ett utmärkt sätt att lära känna normer, procedurer och sedvanor på den norska byggmarknaden. Vår kund är utvecklare av bostadsfastigheter och hotell, vi rådgör med lokala experter angående våra föreslagna lösningar och modulerna byggs enligt den norska byggstandarden NS 8407 för att säkerställa en smidig byggprocess och överlåtelse. Vi är övertygade om att vi kommer att leverera ett lyckat resultat.

Projektet är ett fantastiskt tillskott i vår skandinaviska modulbyggnadsportfölj, som redan omfattar:

  • Icon Kristalli Ilves – ett av de största modulära lägenhetsbyggnadsprojekten i Finland, med över 300 lägenheter i 9 byggnader.
  • 102 hyresrätter i 8 lägenhetsbyggnader i Danderyd, Stockholm.
  • En lägenhetsbyggnad med 22 nyckelfärdiga hyresrätter på Södermalm.
  • Modulära lägenhetsbyggnader med 112 nyckelfärdiga lägenheter i Solna.

Vi är glada över att kunna implementera vår kunskap och erfarenhet för att tillhandahålla hållbara och högkvalitativa modulbyggnader till våra skandinaviska kunder och över hela Europa.

Den modulära fördelen

Modulär konstruktion har en tidsmässig fördel som är omöjlig vid konstruktion på plats. Arbetslaget börjar bygga grunden och göra markarbeten på platsen samtidigt som våra fabriksarbetare monterar ihop prefabricerade moduler. Den totala tidsbesparingar uppgår till 30-50 % jämfört med konstruktion på plats. Tack vare modulär konstruktion kan vi påbörja tillverkningen av prefabricerade moduler i början av sommaren, transportera modulerna till Norge med lastbilar och båtar, montera dem på grunden och färdigställa projektet till hösten, innan nästa skidsäsong börjar.

Är du intresserad av storskaliga modulära byggnader?

Astel Modular producerar storskaliga modulbyggnader för den skandinaviska marknaden – hotell, lägenhetsbyggnader, motell, allmännyttiga bostäder, osv. Om du vill bygga nästa projekt på kort tid och till ett rimligt pris är våra konsulter redo att diskutera hur du kan uppnå dina mål med modulär konstruktion.

Privacy Policy