Astel Modular – sammanfattning av första halvåret 2019

Astel Modular – sammanfattning av första halvåret 2019

Astel Modular - sammanfattning av första halvåret 2019


Första halvåret 2019 har varit spännande för Astel Modular och hela Astel Group. Vi har startat nya projekt, nya samarbeten och går in på nya marknader med stor potential. Här är vår sammanfattning av första halvåret och några av de viktigaste händelserna.

Kristalli Ilves – det största modulära lägenhetsprojektet i Finland

Vårt år började med en presskonferens i Finland där fastighetsfonden ICON meddelade att de skulle bygga det största modulära lägenhetsprojektet i Finland i samarbete med den estniska prefabricerade modulbyggnadstillverkaren Astel. Projektet består av 300 lägenheter i 9 byggnader med en totalyta på 12 030 m2. Husen i projektet är fyra våningar höga och projektets totala kostnad ligger på 24 200 000 euro, vilket innefattar arkitektplanering, teknisk planering, trädgårdsanläggning, konstruktion av infrastruktur, grund osv.

Detta är en viktig milstolpe för oss, eftersom en baltisk modulär husfabrik aldrig tidigare har varit huvudentreprenör för ett projekt av denna skala i Finland. Vi är glada över att ha påbörjat detta projekt, som kommer att fortsätta till 2020.

Vi går in på den norska marknaden med tre nya projekt

2019 har hittills varit ett år med flera stora nyheter och nästa år kommer bli minst lika viktigt. Astel går in på den norska marknaden med tre nya projekt i år – där det första redan är i slutfasen. Det är en lägenhetsbyggnad med totalt 52 lägenheter i en skidresort i centrala Norge. Lägenhetsbyggnaderna konstrueras i syfte att tillhandahålla långtidsboende för resortens anställda.

Detta är ett riktigt framsteg för oss, eftersom vi har fått mycket erfarenhet av den svenska och finska marknaden, och nu får vi chansen att lära känna den norska byggmarknadens normer, processer och seder. Vi är övertygade om att vi kommer att uppnå ett fantastiskt slutresultat, dels eftersom vår kund är en erfaren fastighetsutvecklare, dels för att vi har diskuterat våra lösningar med lokala experter samt för att modulerna byggs enligt den norska byggstandarden NS 8407 som säkerställer en smidig byggprocessen och ett smidigt överlåtande. Håll ögonen öppna för mer information om projektet, som är planerat att vara färdigt under hösten.

Vi slutför hyreslägenhetsprojekt i Sverige

Förutom de nya projekten har vår produktions- och installationspersonal dessutom arbetat med några pågående projekt. Vi håller för närvarande på med slutarbeten på ett projekt i Stockholms län, som består av 4 byggnader med en totalyta på 3250 m2 – och hoppas att snart kunna meddela att projektet är klart. Vi har dessutom ett pågående projekt i Huddinge kommun, som består av 3 lägenhetsbyggnader som ska vara färdigt under hösten 2019.

Nytt lägenhetsbyggnadsprojekt i Sverige

Under det första halvåret har vi arbetat med ett nytt modulärt lägenhetsprojekt i Sverige – Karlskrona. Projektet syftar till att erbjuda prisvärda bostäder utan att kompromissa med byggkvaliteten. Projektet ska produceras i 5 etapper, varje etapp består av en byggnad. Den första etappen planeras vara klar i slutet av 2019. Det har varit ett bra exempel på hur modulär konstruktion i samarbete med kunden bör genomföras och vi tycker det är mycket spännande att få delta i detta stora projekt.

Vi har mycket planerat för årets andra halva

Med många projekt i olika stadier och nya kommande projekt, ser vi fram emot ett hektiskt och spännande slut på året. Du kan följa vår blogg för att få veta mera och bli uppdaterad om våra projekt, nyheter om modulär konstruktion osv.

Vill du samarbeta med oss för att skapa nya, spännande modulära byggprojekt? Vi är alltid intresserade av nya partnerskap. Kontakta oss för mer information!

Privacy Policy