Astel Modular – en tillbakablick på 2019

Astel Modular – en tillbakablick på 2019

Astel Modular - en tillbakablick på 2019


2019 har varit det år då den globala marknaden mer och mer har börjat visa sitt intresse för modulär konstruktion, dess möjligheter och hur de kan skapa sina projekt med hjälp av dess innovativa teknik. Vid sammanfattningen av första halvåret angavs det att 2019 hade potential att bli ett år med snabb tillväxt för Astel Modular. Vi är mycket glada över att konstatera att allt det vi hoppades på har förverkligats och nu har vi nöjet att se tillbaka på ett framgångsrikt år, fyllt av nya prestationer och framgångar.

Kristalli Ilves

Vi började året med att presentera ett nytt partnerskap med ICON Real Estate Fund, som planerade att skapa det största modulära hyreshusprojektet i Finland. Vi höll en presskonferens där vi presenterade projektets detaljer och har påbörjat arbetet som pågår in i det nya året.

Mer information om projektet finns här

Inträde på den norska marknaden – och det första avslutade projektet

En av de viktigaste stegen för företaget i år var expansionen in på den norska marknaden. Vi började med tre nya projekt och det första av dem är nu avslutat. Vi tillverkade prefabricerade moduler i våra estniska husfabriker och transporterade dem till en norsk skidort, där de monterades ihop till en lägenhetsbyggnad för att ge boende för ortens säsongsarbetare.

Detaljerad information om projektet

Ett nytt hyreshusprojekt i Karlskrona – ta en titt på den första färdiga modulen

Vi inledde ett nytt och förhoppningsvis långvarigt samarbete för att tillverka nya lägenhetsmoduler för ett projekt i Karlskrona. Projektet består av fem lägenhetsbyggnader som produceras i fem etapper. De 2-4 lägenheterna ska erbjuda lyxigt boende till ett rimligt pris – något som endast är möjligt med noggrann planering och effektivt arbete.

De första modulerna som är helt färdiga på Astel Modulars fabrik ser ut så här:

Ett nytt samarbete med Andersson Company Byggnads

Under andra halvåret ingick vi ett samarbetsavtal med Andersson Company Byggnads för att tillverka ett modulärt hyreshus som uppfyller och överträffar kraven i Miljöbyggnad Silver. Projektet har börjat planeras och ska vara klart under 2020. Det har blivit allt viktigare att bygga byggnader på ett hållbart sätt och vi försöker höja vår standard för varje projekt.

Titta närmre på projektet här

Astel Modular fick topplaceringar av den estniska affärstidningen Äripäev

Eftersom grunden för vår tillväxt sträcker sig till föregående år var vi mycket nöjda med att få två utmärkelser av den estniska affärstidningen Äripäev. Astel Modular var det snabbast växande företaget inom träindustrin och ökade sina tidigare försäljningsintäkter 1,9 gånger och vinsten 11,1 gånger.

Astel var dessutom den arbetsgivare inom byggmaterialbranschen som betalade bäst löner, vilket visar vårt engagemang när det gäller att skapa en bra arbetsmiljö genom att värdera våra specialisters insatser.

Läs mer

Avslutade projekt i Sverige – Svedjaren, Bony Kästa

Förutom att presentera nya samarbeten och projekt har vi även avslutat några av de projekt som hade planerats och påbörjats under 2018. Två av de nyss avslutade projekten i Sverige var hyreshus i Stockholmsområdet:

Bony Kästa – ett projekt som består av tre lägenhetsbyggnader i Stockholms län, med totalt 59 lägenheter.

Svedjaren – ett hyreshusprojekt med fyra byggnader som innehåller 50 nya hyreslägenheter i Stockholm. Läs mer om projektet här! Read more about the project here!

2020 kommer snart

2019 lade grunden för ytterligare ett fantastiskt år 2020. Allteftersom den modulära konstruktionen blir alltmer effektiv blir våra fördelar jämfört med traditionella byggföretag ännu större. Vi kan erbjuda fantastiska priser och stora volymer utan att kompromissa med kvaliteten hos våra byggnader.

Vår erfarenhet gör att vi kan tillverka vackra modulära byggnader på ett sådant sätt att man inte längre kan skilja dem från andra byggnader på gatan. Med hållbarhet och miljövänlighet som våra två viktigaste mål hoppas vi att 2020 blir ännu bättre.

Privacy Policy